Nuffnang

Followers

Saturday, September 24, 2011

Lakaran Buat diriku

Assalam



Setelah 19 Tahun aku hidup dimuka bumi ini, Pelbagai perkara yang aku hadapi,
ada yang gembira, ada yang duka, ada yang sedih dan sebagainya, namun itu semua pastinya menjadi kenangan buat diriku, tidak kisah la samaada kenangan manis atau kenangan pahit. Semua itu menjadi pengalaman buat diriku, supaya diriku menjadi lebih berhati-hati, lebih menghargai sesuatu dan pastinya membuatkan aku tidak mengulangi kesilapan yang lalu.



Walaupun kadang kala aku tersilap langkah, namun pengalamanlah yang akan menjadikan diriku lebih matang dalam mengatur langkah.

Pengalaman jugalah yang membuatkan diriku LEBIH dari orang lain.

Namun perjalananku masih jauh
banyak halangan, rintangan dan dugaan yang masih belum ku rempuhi, hadapi dah tempuhi.
Sejauh mana aku akan bertahan dan harunginya, aku pun tidak pasti

Setiap dugaan yang berlaku pasti ada hikmahnya. semua yang berlaku bukan kebetulan, tapi ianya telah dirancang olehNYA. Tiada istilah Kebetulan dalam Hidupku. Semuanya telah Ditakdirkan olehNYA

Termasuklah pertemuan diantara aku dan dia. Pertemuan ini sememangnya telah Diaturkan oleh NYA
Memang tidak dapat dinafikan bahawa dia cantik, baik, manis dan sebagainya kiranya dia seorang yang menjadi idaman bagi setiap jejaka. 



Apabila dia lalu sahaja, pasti ada mata yang memandangnya. terpegun dengan kecantikkan yang dikurniakan kepadanya. Aku juga tidak terlepas untuk menikmati Kecantikan yang telah dicipta olehNYA.

Aku bersyukur dengan pertemuan kita, malah aku gembira dengan pertemuan kita. Walaupun diketegorikam sebagai singkat, namun bagi aku, banyak kenangan manis kita bersama. Aku rindu saat kita bersama dulu. Walaupun kita hanya SAHABAT, namun banyak perkara yang membuatkan diriku merasakan bahawa kau adalah teman istimewa buatku.

Aku sedar siapa aku, siapalah aku untuk merasa sedemikian rupa. Aku hanyalah seorang insan yang mempunyai hati dan perasaan. Namun Hati dan perasaaan ini sering di khianati, sering terluka. Kerana itu aku mengambil keputusan untuk berdiam diri, menjauhkan diri serta cuba untuk tidak jatuh kepada orang itu. Namun hati aku ini hanyalah hati seorang insan biasa. Insan mana yang tidak mahu dirinya dibelai, dicinta, dimanja dan sebagainya. Aku juga mahu seperti itu.

Namun hanya satu sahaja yang dapat aku ungkapkan iaitu belum masanya lagi untuk aku fikirkan semua itu. Mungkin aku masih terlalu muda untuk memikirkan semua itu.

Entri ini aku buat bertujuan untuk membalas satu entri yang aku rasakan dibuat untuk diriku.
Aku jarang untuk menulis ayat-ayat yang berpuitis dan berbunga-bunga, Namun pada kali ini aku cuba untuk membuatnya, kerana aku rasa tercabar dengan insan yang menyatakan bahawa bolg aku ini banyak menceritakan perihal PTSS.



Memang tidak dapat dinafikan bahawa entri-entri yang berada didalam blog aku ini kebanyakkannya berceritakkanmengenai PTSS, kerana aku sedang meunutun disini sekarang, jadi ia merupakan sebahagian daripada kehidupan aku sekarang, dan sepertimana yang korang tahu, blog ini banyak menceritakan kisah hidup aku sebagai seorang yang baru hendak menceburi bidang seni ini....

Sampai disini sahaja coretan aku buat masa ini. Terima kasih kerana sudi membacanya sehingga tamat... -Aku hargainya.. :-)









Friday, September 16, 2011

Contest Pertama Hazieq Sanat

Assalam

Pada hari ini Aku ingin menganjurkan Contest pertama aku


Syarat-syaratnya penyertaan

1. Buat satu Post, dalam pos tersebut sila tulis sekurang-kurangnya 5 ayat-ayat  yang menyentuh perasaan, mampu menyentap hati serta membuat orang berfikir. Ayatnya perlu kreatif, mendalam
(Tapi jangan sampai org tak dapat faham pula). yang bertemakan Kasih sayang Anak kepada ayahnya atau masa yang perlu diluangkan oleh seorang bapa kepada anaknya

Contoh : Sesaat lebih bermakna daripada tiada

2. Menjadi Follower aku.



Pemenang akan ditentukan melalui

1. Ayat yang paling Kreatif, mendalam, bermakna.

Pemenang akan menerima

1. Toup bernilai Rm 30.00
2. Ayat yang terpilih akan dimasukkan ke dalam Iklan Khidmat Masyarakat 'Masa Ayah'
3. Akan menerima Satu CD Iklah Khidmat Masyarakat yang dihasilkan oleh House mate Production
4. Nama anda akan dimasukkan ke dalam Title Credit Iklan tersebut

Hadiah mungkin bertambah sekiranya mendapat tajaan dari pihak lain

Jangan lupa untuk letakkan link anda diruangan Komen dibawah.

Tarikh tutup Penyertaan : 1 Oktober 2011 (Mungkin ditutup lebih awal sekiranya tiada sambutan)

Semoga berjaya!!

p/s : Korang boleh rujuk kat sini untuk mendapatkan gambaran tentang iklan yang akan dibuat oleh House mate production

Tuesday, September 6, 2011

Gegaran di Penang

Assalam.

Entry mengenai gempa di kawasan Penang, kira-kira jam 2 pagi tadi aku ada terima satu berita mengenai gegaran yang melanda penang, melalui Sahabatku iaitu saudari Cida, so aku mengharapkan tak ada pape yang buruk berlaku, semoga mereka berada didalam keadaan yang selamat

Saturday, September 3, 2011

First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia


Assalam

Hari ini aku nak buat entry pasal
 First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia

korang join la sekali, hadiahnya memang gempak-gempak, banyak plk 2, setakat ni ada lebih kurang 74 hadiah yang ditawarkan.
Antaranya

Pakej Photoshot 50 keping gambar bernilai RM 150 tajaan abang photography Fad Ali x 2 Pemenang
Setiap pemenang akan dapat 50 keping dan satu frame picture dari Fad Ali photography


Hot Perfume satu set bernilai RM 100 tajaan Mr Baiz x 1 Pemenang


Wang tunai RM 50 tajaan Asfandi Ahmad x 2 Pemenang


Wang tunai RM 10 tajaan Yaya Mohd x 10 Pemenang


Domain setahun tajaan Intan Nur Fateha x 1 Pemenang

Domain setahun tajaan Tengku Nizam x 2 Pemenang


Topup RM 10 tajaan Tieha Nur Fatiha x 5 Pemenang

Topup RM 10 tajaan LoveIslam x 5 Pemenang

Topup RM 10 tajaan Amal Espraza x 1 Pemenang

Topup RM 10 tajaan Azri Johan x 1 Pemenang

Topup RM 10 tajaan Syafiq Salim  x 1 Pemenang

Design fanpage / profil facebok bernilai RM 30 tajaan Haru Elie x 1 Pemenang


Shawl yang cantik tajaan Nur Liyana Zainal x 6 Pemenang

Shawl kebaboom tajaan Cik Amalina Zainal x 2 Pemenang


Doodle yang comel tajaan Cik Asfz x 5 Pemenang


Jersey EPL kelab pilihan korang sendiri 
tajaan Faizal Nizam x 3 Pemenang


Keychain Handmade tajaan Nyamuk Terbang x 3


Iklan Gambar bersaiz 230 x 60 sebulan di Klik1Malaysia
bernilai RM 50 x 5 Pemenang

Iklan Text (10 patah perkataan) sebulan di Klik1Malaysia bernilai
  RM 30 x 5 Pemenang


Accessories yang cantik untuk pemenang perempuan atau
topup RM 10 untuk pemenang lelaki tajaan Fara Anak Abah x 5 Permenang


Saurng Handphone tajaan Nurul Farihin x 2 Pemenang






Banyakkan??
So apa tunggu lagi. kalau nak join pergi ke link ini

Itu sahaja Entry untuk kali ini. Daa..

Thanks to

Friday, September 2, 2011

Koleksi Gambar Rayaku 2011

Assalam

Selamat Hari Raya Aidlifitri. MZB
Erm.. seperti yang korang tahu raya kali ini merupakan raya yang paling best bagi aku, Kerana raya kali ini aku beraya dengan camera Sulung ku, So raya kali ni mmg banyak ar gambar yang aku snap.

Aku tidak akan upload semua gambar, sebab terlalu banyak bagi aku la, semua sekali ada lebih kurang dalam 1000++ gambar. So tak kan la aku nak upload semua kan??

First sekali mesti la gambar aku kan.. gambar yg bawah ni bkn aku yg amek k, sbb 2 dia senget hehehe

Ni namanya Udin, dia yg ambil gambar aku td

Ni Nazif, tapi kiteorg panggil dia mamat, dia ni kira sepupu aku la

Ni hazieq namanya, Boleh tahan ar orangnya.


Ni adik aku dengan aina, diorang ni mmg kamcing ar

Ni Pak cik aku, aku panggil dia wak Man

Ni lah Mak aku
ni dalam proses salam bersalaman n mintak maaf. Pagi raya lah katakan.


Ni Ayah aku.



Ni spupu aku gak, pagi2 raya dia telah mengampakkan kami semua dengan kata2nya yg cukup berpuitis dan tersirat.






Ni Spupu aku yg aku rasa paling rapat ar, aku panggil Taqi.
Utk pengetahuan korang, tahun lepas aku ambil gambar raya pakai Camera yg taqi sedang peegang sekarang. Eos 550d, milik abg wan.
Tapi tahun ni, aku snap gambar pakai camera aku la kan..




Korang jgn salah tgk plk, ni adik aku ya bkn aku, Azim namanya


ni lah Taqi, tadi x berapa jelas sgt sbb dilindungi camera.



Gambar dibawah ni gabungan diantara 3 Famly lau x silap, Ayah aku, akak dia n abang dia,
Boleh tahan ramai ar,


Gambar dibawah ni, gambar abang ayah aku dengan anak2nya, x semua yg ada ar.

Ni pula gambar Kakak ayah ku dan keluarganya


Ni gambar famlyku (Perempuan)

Ni gambar famly ku, gambar senget sikit ar, hehehe

Mak n Ayah ku, diorang lah yg belikan Camera ku, Terima Kasih mak n ayah

Adik beradik Ayah ku, ada lagi 2 org yg x de dalam gambar ni.









yg tengah2 2 la yg paling nakal sekali, hahaha



Bergambar bersama keluarga kakak ayah ku yg lagi satu.


So raya ni mmg aku raya sakan ar dengan Camera aku ni, Aku bersyukur sangat2 dengan adanya camera ini. Gambar2 diatasni merupakan gambar original, n x de yg diedit, aku malas nak edit2 ni.

Itulah serba sedikit gambar2 yg aku snap semasa raya pertama dan kedua.

Tahun ni aku dapat beraya dengan famly aku seminggu je, kerana aku kene balik Perlis balik, cuti pertengahan sem seminggu je, tapi nak wat cam ne kan, nama pun study.

Apa2 pun thanks kat korang kerana sudi singgah ke blog pribadiku ini dan melihat gambar2 yg aku ambil ni.

Macam mana dengan raya korang??

Nuffnang