Nuffnang

Followers

Wednesday, June 29, 2011

Pelajar Politeknik Dikatakan xde masa depan?



Assalam





Amacam tpoik pada kali ni? Hangat ke hangit?

Aku tergerak untuk menulis entri pada kali ini disebabkan aku terbaca kat satu blog kepunyaan
cik awinfaizny91. yang bertajuk

student politeknik dikatekan xdak masa depan???


memang hangit la... tapi bkn dia yg cakap macam tu, malah dia membangkang. Cubee korang try test tgk blog dia n baca.
Sebagai seorang pelajar Politeknik aku memang merasakan bende ni mengarot. Sapa cakap Budak Politeknik x de masa depan? orang tu mmg silap la.

Kat sini aku bukan nak manyatakan yg Uni ke F6 ke Kolej ke x bagos or x de masa depan, just kat sini aku nak menyedarkan kat masyarakat yang berfikiran bahawa pelajar lepasan Politeknik ni x de masa depan.

erm..mybe aku akan buat contenz untuk topik ny... apa komen korang mengenai topik pada kali ini??


p/s nak mintak korang tolong aku Promot

59 comments:

  1. owg y ckp 2 la xde mase dpn, npe dorg sllu point plajr POLI ? ap dorg y ckp 2 bgs sgt ke ? ishh x phm la dgn owg zmn skg ni.. -.-"

    ReplyDelete
  2. politeknik mempunyai kaedah masing-masing kepada ank didik nya berjaya... lagi pon keluar politeknik mcm lah tak boleh keje..mcm lah tak boleh smbong ijazah dekat u..keh keh keh
    *hanya pendapat saya =)

    ReplyDelete
  3. Cik Pelangi : Diorang cakap sbb diorang x tau situasi sebenar.. Right??

    ReplyDelete
  4. alah cakap budak poli xde masa depan...
    tapi kalau mintak spa(keja gomen)
    dy utamakan budak2 poli...(kenyataan staf SPA)
    so mna yg xda masa depan

    ReplyDelete
  5. cute rasberry : kan... dah cakap dah.. sape cakap bdk poli x de mase depan.. hahaha...

    ReplyDelete
  6. terlalu general topik ini...
    mcm la intitusi yang laen 100% berjaya..
    berjaya pon ade mcm2 jenis.
    berjaya belajar tp merompak, merogol.

    kite nk berjaya dunie akhirat..
    niat blajar kene betol.
    klu niat belajar nk berkerjaya tinggi,nk gaji yang besar SALAH!

    niat utama belajar hanya kerana allah..
    bile kerana allah, insyaallah, bejaya didunie kite dpt, berjaya akhirat kite dpt.. klu x berjaye dunie pon, akhirat masih ade..

    klu niat semate untuk dunie,
    senungkanlah, dunie x kekal..

    ReplyDelete
  7. pelik2 la... kalau xde masa depan masti la xbukak dah institusi cmtu... adoih nak ckp pon xpk ker... poli tu ditubuhkan sbb dilihat membantu anak2 remaja kita... ada faedahnya... kalau xde baek la xbuat... huhu tetiba emo jap...

    ReplyDelete
  8. perghh.. panas gilerr aku.. haha sabar ja la.. diorang tu xduduk kat situasi kita. diorang bukan tau apa2 pun..

    ReplyDelete
  9. sangat bangkang . kite pon ade mase depan la . rezeki tu kat tangan ALLAH . dieorang yang cakap tu tau ape .

    ReplyDelete
  10. mai dah mai dah..hehhehe,org dok kata la poli tu xbaguih...kita boleh buat pa,study bagi boleh ja lah kan...kdg2 sedih gak tp bagai dikata,ALLAH tu maha adil.depa mengata kita dapat pahala.okeh r tuh...so geng,jom kita sama2 study betoi2 okeh..

    p/s:encik tuan punyer blog,thanks share benda nih kat org ramai...hang sempoi! :)

    ReplyDelete
  11. Rohaizam Rosli : Sokong!!! Bagi aku bergantung pada Student 2 jgk. kekadang pasal Nila Setitik, Rosak Susu Sebelanga

    ReplyDelete
  12. Panas Giler : Tau x per. Diorang x tau boleh ar diorang cakap.

    ReplyDelete
  13. Awinfaizny91 : Betol x33...huhuhu
    WC, tapi thanks kt hg jgk sbb memberi Idea utk publish Entri ny..

    ReplyDelete
  14. huhuhuhuhu smua tu terletak pd dri sndri...
    sdangkann org yg buta hruf pon boleh buat sebji moto,tak smestinya student 'u' boleh ada msa depan yg cerah.....
    yg ada sjil PMR pon boleh dpt keja,ni kan plakk poli...
    lgpon mostly setuju sijil poli lagi laku sebab ada 'praktikal'...
    sekarang yg penting is skill,bkn sijil...nak seribu dya,taknk seribu dalih...
    HANYA ORANG YANG TAK MATANG SAJA NAK MENJATUHKAN ORANG LAIN...
    APA2 PON,BE POSITIVE...:))

    ReplyDelete
  15. excuse meyy!hello...(agak gedik)

    kalo plajar poli xde mse dpn kan..?skg org yg nk amek tenage bekerja,knpe mereka lebih utamekan pljar poli..?knpe xutamekan mereka yg konon nya dak2 u lah kan(bnde yg dibanggekan-masuk universiti)bcos y..?pljar poli lgi byk didedahkan praktikal yg byk kaitannye dgn bekerja nnti...pljar u byk teori..so mereka xde kmhiran yg tinggi sperti mne pljar poli..peace=)

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  17. topix hangitt lagik hanguss ni.
    tak patot lah wt statement plaja poli tade mase depan !
    hadoyy . sgt annoying & nonsense !

    p/s : sy bangga jd plaja polisas ! :)

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. huhuhhuh...mmg topik yg hangat..suke hati je nk ckp dak poli xda masa dpan...sape la diaorg nak mnentukan poli ok ke x...suh diaorg pikir balik,ramai org duk berduyun apply nk masuk poli sbb ape? lau dtanye pon mesti satu je jwapan yg akn didengar iaitu sijil atau diploma yg dikeluarkan oleh politeknik laku dimana2 maksudnyer snang tok pat keje...so kes nie sama je ngan kes sepupu aku bdk college yg berlagak nak mampos n ckap bdak poli xleh yakin ngan poli boleh bg masa dpan pada student's nyer..rezeki masing2 mana lah kite tau kan...suke ati jeeerrr..

    ReplyDelete
  20. x munasabah lgsung...p tgk kt luar sne bpew rmi student poli dah succeed...whtever..yg pntg student poli bukan xdew mse depan ..

    ReplyDelete
  21. xpyh ckp cm tu la...
    bkn dy yg bg rezeki kt bdk poly..
    blajar kt poly ke..kt kolej komuniti kew..
    klau Allah s.w.t nk bg rezeki yg melimpah2 tetap kta akn dpt...
    jgn berlagak la..kalu stdy U kew..stdy oversea kew..
    pda sapew y ckp bdk poly xdew msa dpn..watch out! Allah s.w.t pay cash with ur damn jerk word!! lu lang..lu mati larhh..
    asalamualaikum..:)

    ReplyDelete
  22. Anonymous said...
    ASSALAMU'ALAIKUM,
    huhu, abaikan je org cmtu, seriously, rse klaka sgt ble ad statemnt cmni, yg pntg n ad usaha krn ALLAH, slg kte busaha n usaha tu yg ALLAH REDHA, Insya ALLAH, slg itulh ALLAH akn bg jg rezeki kay kte,,, sbr je la ngn statemnt ni, xde mne phk pn yg ttpkn bahawa sesungguhnya siapa2 yg stdy "U" akn dot mse dpn yg cerah tp ALLAH ada Bfirman yg bmksud "...ALLAH TIDAK AKAN MENGUBAH KEADAAN SESUATU KAUM ITU,SEBELUM MEREKA MENGUBAH KEADAAN MEREKA SENDIRI..." ( AR-RA;AD : 11) Wallahu'alam... =)
    July 4, 2011 8:34 AM

    ReplyDelete
  23. mule2 sbolom ak msok poli pon ak pikir cm gitu..tp bile dh msok poli baru ak tau cerah la mse depan..sape kate peljar poli xde yg jd ingineer,akauntan or wat eber ler..ader la..ade lg ak dgr citer plajar poli smbong ijazah kt australia..hah..tu per bende..n sape plak kate plajar u xde yg mganggur..mlambak jer..kesimpulanyer..usaha,doa,tawakal..rezeki tu ade kt mne2

    ReplyDelete
  24. xsmestinya..mcmla stdent yg blajr kt u or kolej 2 da msa dpan sgt..rzeki msing2 la Allah dh tntukan..

    ReplyDelete
  25. terpulang la dowg nk cakap ape .
    mulot manusie tak leyh tutop
    yg penting sume tu ikut rezeki masing2 n usaha diri sndri tok tentukan masedpn diri sendiri .
    tak pyah jge hal owh lain .
    orang2 yg graduate tu pon kdg2 tak dpt kje dlm bidang yg dowg amik pon .

    ReplyDelete
  26. hurm,,, da pnh alami spt topik neyh,,, nk wt cnew kn,, mlot owg,,, ckp student poly cm dowg tu gud2 sgt,,pda hal hampeh kowt,,,, hurm,,, sabo jerk laa whai semue stdent poly 1 malaysia,,, hehe,,, chaiyook,,,,, bktikan yg student poly neyh lg bgus n ada mse dpn yg cerah,,,,,

    ReplyDelete
  27. ish3...x patot langsung..kakak aku pun dulu student poli gak..skang da jd engineer da pun..hampeh btol mulut2 yg cakap bende yg langsung x berasas tu..

    ReplyDelete
  28. mengarot!!!rezeki ade at mne2 jew...xsmestinyer dak politeknik xade mse depan....law ade rezeki xkmne pon..owg yg bpkiran sempit jep yg pk mcm 2...law xde mse dpn npe dy soh owg bljo at citu..btol x???heeeee

    ReplyDelete
  29. mmg mengarut....klau nk cakap tu jngn laa main lepas jer...selidik dulu.ini main lepas jer dasar marang skapu..dursyik punya orng

    ReplyDelete
  30. kureng asam jawe punye org...
    blaja kat mne2 p0wn sme...rezeki msg2 laa der...
    owg yg ckp mcm niyh..,xde ox punye org....
    bangang je..

    ReplyDelete
  31. erm.,,pe punyer statement la nie..sbnarnya bljr je kt mane2 tp klau someone 2 pmlas sme jekn..xsmstinya kt poli..kt lain pn mngkin dyorng xde mse dpn..

    ReplyDelete
  32. Itu sume DUNIAWI,kutuk mengutuk budak2 poli jer... yg pnting diri sndri... kalu xde usehe nk b'jaye,mmg xde mase depan ar...

    ReplyDelete
  33. haha" siapa cakap~ sorry too say la.. dari apa yang saya lihat~ student poli lagi baik~ bukan nak membangga tapi hakikat.. sebab saya dah lihat depan mata seorang student mekanikal automotif tapi juga hebat dalam programming~dan lebih baik dari student programming sendiri~ nampak sangat la student lepasan politeknik ni mahir dalam banyak perkara~ cuma diorang lebih suka low profile~ :)

    ReplyDelete
  34. ahem2...giler siot...aku pon pnas telinga dengar...aku ni study bagai nk rakq, dyaorg bleh cakap camtu...poli ni la yg bagi masa depan baru kepada anak remaja yg kurang berjaya di sekolah...aku rasa selesa berada di poli...kalau xda poli apa la nasib aku...merempat...baru la bleh kata xda masa depan mcm tu...

    ReplyDelete
  35. helloo...!!kt mne p0n kite blaja...
    tu hak msing3...klu ko bdk uni pon klu blaja cm hampeh xde mse depan jgk..!!xyah nk bangga sgt arr klu ko bdk uni..pling x bdk poly nie ade niat nk blaja..nk kembang kn idop nie...ktorg bley ubah arr pdngan org ramai...yg penting kite stdy btol2 snguh3...bley je jdy org b'guna..mse depan uh terletak kt tangan msing3 ye.. ^^ soo pk arr btol2 s'blom ckp bnde2 yg xbtol..tu la blaja tinggi2 tpy otak rendah..xley beza mne buruk baik..tu la manusia..^^

    ReplyDelete
  36. ta de masa depan bagi org yg ta tau gune kn peluang .....
    kalau da dapat msok poli atau pape pon institut tggi , berusaha la ...dan jgn la separuh jln jek

    ReplyDelete
  37. manade tak de masa depan,,,dah tak pandai bawak diri,,,duk goyang kaki kak umah,nak kene ketuk baru terhegeh,,memang takde masa depan,,,semua kolej,poli,U,,ingat snang ke pluang koje,,,dah ade sijil tu pogi la merantau,,cari pluang diluar,,jangan nak kene suap..mamang takde masa depan la brader,,oooo

    ReplyDelete
  38. kebanyakkan org y ckp camtu sumenye x dpt pendedahan lebih tentang poli...dats why ade y ckp poli nie low class la or mcm2 lagi....hurm xsmstinya org y msuk poli nie xbgos..sume ats usaha ssorg tue jgak cmne nk kecap kjayaan...:))

    ReplyDelete
  39. mmg lamee hidup la sape yg ckp bnde ni. . . .
    kerat 18 bg buaye mkn lagi bgs. . . .
    mulut mcm nasi basi sebulan x buang. . .

    perlu ke pndng rendah kat pelajr poli. . .
    semua org ade rezeki sndr walaupun belajar kat u ke f6 ke poli ke....
    aigoooo

    ReplyDelete
  40. asal plak x dew msa dpan....laku la sijil poly...klu x...xda la student yg dah keje skrang....org yg ckap tu yg x da msa dpan...klu usaha masa dpan tu leh cerah...lain la klu x cerah mau la kata macam tu....erm...renung2 kan lan bila kata...ngeeee....

    ReplyDelete
  41. hoho rasenye bdak2 poli yang lagi cerah mase dpan..coz bdak poli yg bnyak dpat keje lpas abis blaja..bdak2 universiti bnyak menganggur ade la..

    ReplyDelete
  42. universiti ap taw? life ngn neutral pon x taw nak bezakan

    ReplyDelete
  43. dak2 poly pon satu.. bile ada org kutuk baru nak melenting. bila on Semester kat poly mula la kutuk poly xda life la poly x sempoi la. itu je taw

    ReplyDelete
  44. skunk ny industry lbey pd kemahiran la bongok..
    ko dok ngadap buku 24jam ape ko dpt???
    yes mybe owg ya 24dok ngadap buku ny pdi terlebey p ce pk ble praktikal kowg ya ta tw cne na wt tu wt ny cne???hahhhhh!!
    lu pk ar sdrik
    owg skunk pdg kemahiran tahukkkkk
    mongonk spe kate poli ta d mse dpn..haktuih
    perh emo nye aku
    mueheheh

    ReplyDelete
  45. kne wt entry kenyataan balas ny
    keh3
    ad sokong ta
    kui3
    :P

    ReplyDelete
  46. haram jaddah mne yg ckp mcm org xskola tuh... rse mcm nk kne pijak jer...

    ReplyDelete
  47. tak SETUJUU !!!!!!!!!

    even yg 'tanam angggur kat ruma ' ade mase depan . berbisnes kee. wht so ever. huhh ! sgtt tk setujuu !

    ReplyDelete
  48. sapa mulot cm anjing 2
    sngguh aku kata depan dia
    klu dok dpan aku mmg mkn dh bdk 2
    aku xska pkoi org
    aku kata biaq dia derita dgn ayt aku
    aishhhhhhhhh'

    ReplyDelete
  49. akuwh memg xstuju lgsong owt. ade ptot ckap dak2 poly ne xda mse dpan. halah3. ag 1,,y menyakitkn aty ag toh an,,adelah sowg HAMBA ALLAH toh dy ckap ape kowg nk tw x?? dy ckap poly ne juz merosakkn anak melayu jehh. ade ke ptot. eykowtkn aty akuwh lempang jehh mamat sekor toh. bia terjojol bjik mta. hahah. dy ckap gtu bb dy lepasan F6. pointer bgos agakny tym STPM lu. and skunk dy further stdy at U sudaa. saborr jehlaa !!

    ReplyDelete
  50. salam...bagi pendapat aku kita blh je blja kat mane2..ikot pd kemampuan org tula...lau niat nk study aku gse kt mne2 un blh brjya..membe2 aku kuar poli blh je survive n dpt keje..brbnding membe2 aku yg masuk u..da je yg menganggur..so...ikot pd org tula...bak kata org "study pndai2 tnda kemahiran..n sekadar tunggu kejayaan dtg...mmg xda masa depan..melainkn dia sndri yg kejar kejayaan itu.." ^.^

    ReplyDelete
  51. yea??? ado den kesah??? kau sapo nk tontu kan maso dopan den ha??? klo kau la kn?tak pyh blaja eh dah pandai,takdo..tak kiro la kek mano tempat kito blaja yg ponting pkok pangka eh kek hati nia ha..jgan suko2 yo cakap ikot sodap mulut..pk kau dah pandai sgt??

    ReplyDelete
  52. cik eka:owg sutuju sgt ngan kte2 die,kte2 yg menyakitkn hati si brother haziq sanat ni yg pndai2 je ckap dak2 poli tade mase depan.ade akal ke tak???mane akal kau letak???

    ReplyDelete
  53. belagak bagus tol la diaorg nie dok kutuk2 dak poli mcm nie...belagak+riak+sengal tok diaorg nie..sesuke hati jer nak tentukan masa dpan dak2 poli..per ark......

    ReplyDelete
  54. Kan... mmg Bijak la sape yg tulis Statment tu...

    ReplyDelete
  55. berul koranng na tau ak *d poli then dorg pndg rndh...skli tau ak pnya coz menganga la mlt dorg kgm...lgpn skg ni poli da sma stndrd dgn uitm korg ta pcya? tgu je la nti nma poli akn tkar jd university of polytechnique...

    ReplyDelete
  56. wak lu xde mse dpan....otk ltak lutot apa...dmane ada kmahuan dc2 ada highway....org mals jew yg xda mse dpan...understand..GOBLOK

    ReplyDelete
  57. ni bkn statement nk brlagak ke apa.. tp statement kbenaran.. aku bangkang siapa kata dak poli tak ada ms dpan..aku bdk poli jgk.. lps hbis sjil mknikal thun 2010, aku dpt twrn kerja technician mknikal kat kl, tp parents tak bg sbb trlalu jauh.. last2 aku try mintak bdang akaun! tup2 ku diterima n gaji yg aku dpt alhmdlilah sma dgn gji bdk lpasn ijzah akaun.. ko bygkn la.. mjkan skrg dgr je bdk poli, dorang tau bleh buat kerja apa2 bdang sklipun.. go go poli! hehe :)

    ReplyDelete

Nuffnang