Nuffnang

Followers

Monday, April 25, 2011

Sambungan Kepada W.T.F Production




Assalam...


Erm... sepertimana yg anda tahu... mybe ada yg x tau... so aku nak bg tau jgk ar... Entery pada kali ini adalah sambungan kepada W.T.F production.. apa tu??

W.T.F production... bkn nyer What The F**k Production erk...

W.T.F 2 bermaksod We The Future Production... Idea Afey,Bella,Zyra, n Mesty la en Hazieq Sanat kan?? erm... ada yg suruh aku upload Hasil nyer.. so aku Upload ar..

Untuk pengetahuan korang, V.Klip ini dihasilkan bukan bertujuan suka suki, walaupun ada sikit di maki semasa pengambaran ini di buat... namun banyak yang kami belajar semasa menghasilkan V.Klip Kami yg x seberapa ni...
Ai maklomlah first time wat V.Klip
bkn myfirsttime k jgn salah paham....., lau x buat salah so kita x belajar right??
Belajar dari kesilapan akan buat kita lebih peka pada masa akan datang, sbb kita dah lalui sendiri bende 2.. x kan ar nak biar jatuh di lubang yang sama.. ye dak??
V.Klip ini dihasilkan bagi memenuhi syarat untuk lulus Subjek yang aku rase paling digeruni ramai iaitu AUDIO VIDEO TEKNOLOGY ...erm.. aku rase bkn sbb subjek 2 kowt... mybe sbb lect tu kowt... tp dia sebenarnya ok.. n lect terbaik bg aku yg aku pernah jumpa setakat ini... sbb dia mengajar kami banyak benda.. sangat2 banyak bende... Siapakah orang nyer??
Pensyarah yg dimaksodkan ialah... En Ahmad Zamri.... Sangat2 talented orangnyer.. n x sia2 kalau korang menuntut ilmu dengan dia...
so ak pown upload ar... agak lame gak ar aku nak upload.. Erm.. ny lah hasilnyer...


video

We The Future Production

Syafiqah Hamdan - Air Mata Ibu

Penyanyi

Syafiqah Hamdan

Pelakon

Anak : Umira Zaidi
Ibu :Pn Salimah

Produksi

Muhammad Hazieq Mohd Sanat : Pengarah
Zulhilmi Rashid : D.O.P
Azira Abdilah : Lighting
Azam Aziz : pown Lighting jgk
Najmi Asri : yang dia ny aku confuse sikit... huhuhu... x silap dia grip n keselamatan kowt..
Bella : Conty Girl or kesinambungan
Zetty : Paling penting dalam produksi dia jadi Pengurus Produksi
Afey : dia design cover album ngan audio
Wawa : dia jaga boom mic... mesty penat..

Krew-krew Tambahan

Syahmi A. Samad
Suhaimi harun
Mustafa kamal
Rifaie

n ygterlibat Secara x langsong

Room mate aku yang menahan karenah aku sepanjang aku wat editing Audio & Video utk V.Klip Ny dan thanks sbb bg komen2 yang sangat membina. dan yang paling penting menahan kesaBARAN dgn aku

Rozel
Kecik
Amin

Dan Jutaan Terima Kasih Kepada Semua yang terlibat dalam menjayakan V.Klip Ini



Video Klip ini adalah Final Projek Untuk Subjek Audio Video Teknology bagi kursus Pengajian Video & Perfileman Semester 2 Sesi Des 2010 Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin Arau Perlis. Bukan tujuan untu Di komersial.... Bertujuan untuk proses pembelajaran Penyanyi Asal : Siti Nurhaliza Air Mata Ibu

Ada Paham??



Geng Blogger Politeknik 1Malaysia






Assalam......

Dikala malam sunyi sepi... sambil diri ini melayan alunan seruling yang dimainkan oleh mohar...
hati ini tergerak untuk menulis mengenai Geng blogger Politeknik 1 Malaysia... Mybe ramai yg dah tau or x tau... sbb setakat ny member baru 144 orang... mybe bertambah.. bagi aku ada baik n kekurangan sikit la group ny... kelebihan nya adalah seperti berikut...

  • mengeratkan relationship sesama blogger di semua politeknik di malaysia
  • memupuk semangat berkongsi ilmu
  • menambah bilangan FOLLOWER kita
  • menyokong blogger yg masih baru
  • menyokong sebaik mungkin SEMANGAT 1 MALAYSIA
  • menjadikan geng blogger 1 Malaysia ni terkenal di seluruh pelusuk benua ! hihi
  • berkongsi kisah suka duka mengenai apa yang terjadi kat poli masing2
  • menceritakan pasal kelebihan poli masing2
  • menceritakan kehidupan sebagai seorang student poli yang sedang menuntut pelajaran
  • berkongsi maklumat mengenai apa yg terjadi kat poli diorang...
  • memberi peluang kepada student2 poli lain mengenai jurusan yg x de kat poli diorang.. sebagai contoh Jurusan pengajian Video & Perfileman yg hanya ditawarkan Di PTSS iaitu Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin Arau Perlis. Sudah pasti ramai yg ingin tau ape yg diorang hasilkan... n mybe diorang x tau pown kewujudan jurusan tersebut. kerana satu2nyer politeknik yang mempunyai jurusan tersebut ialah di ptss dan bakal di susuli dengan Poli Primer... erm... korang tau x pasal poli primer?? mybe ada yg tau dan ada yg x... so kat sini lah kita boleh kongsikan semua bende2 yg cam 2...
  • banyak ar lg kelebihannyer.....
bg aku... kekurangan nyer plk....

  • mybe sbb group ny agak tertutup n di khazkan utk bdk2 poli... so mybe ramai yg x tau... aku x sure ar same ada group ny di buka utk bdk2 u ke x... or mybe lect...
  • bile dah asyik sangat berbloging... mesty banyak kerja lain di lupakan .. cth yg paling dekat... ialah apabila kita menangguhkan assigment yg diberi oleh lect.. yg 2 ok lagi kowt... yang paling membimbangkan ialah apabila kita menangguhkan Kewajiban kita sebagai Umat Islam... Tp mybe utk Sesetengah org je kowt...
erm... tp aku rase lg bnyk kelebihan dari kekurangan...

erm lagi satu... aku ny dari Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin.... Arau.. Perlis...




berasal dai Johor Bahru.. Amek Jurusan Pengajian Video & Perfileman... n kepada sesiapa yg dah baca enrty ny... jgn lupa komen.. sbb... bila anda komen.. sekurang-kurang nya saya tau yg anda sedang membaca... bkn just utk menambahkan folower jerk... so langkah pertama ialah... Komen walaupun sekadar mengkomen (membaca....)
ada paham??

Friday, April 15, 2011

WTF Production



Alhamdulilah baru-baru ny aku dan group aku iaitu WTF production dah selesai menjalani pengambaran V.Klip Muzik yang bertajuk Air mata kami... eh silap... Air Mata ibu.. Banyak yang kami belajar dari En Zam sepanjang pengambaran... memang seronok ar... huhu... banyak suka duka yang kami tempuhi bersama... hahaha... Kat sini aku nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada krew2 yang terlibat. Krew2 yang terlibat adalah....

Muhammad Hazieq Mohd Sanat : Pengarah
Zulhilmi Rashid : D.O.P
Azira Abdilah : Lighting
Azam Aziz : pown Lighting jgk
Najmi Asri : yang dia ny aku confuse sikit... huhuhu... x silap dia grip n keselamatan kowt..
Bella : Conty Girl or kesinambungan
Zetty : Paling penting dalam produksi dia jadi Pengurus Produksi
Afey : dia design cover album ngan audio
Wawa : dia jaga boom mic... mesty penat..

x lupa jgk ucapan terima kasih kepada Bdk2 kelaz yang datang tolong...

Syahmi A. Samad
Suhaimi harun... dia ny x de kene mengena dengan suhaim baba
Mustafa kamal... dia ny pown x de kaitan dengan pelakon 2...
rifaie... abang long kite orang...

Kepada talent2 yang terlibat... terima kasih jgk di ucapkan...

Syafiqah hamdan : penyanyi kami...
Umira Zaidi : pelakon kami
dan yang paling penting Pn Salimah : memegang watak sebagai mak kepada Myra...

kat sini aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada krew2 yang terlibat sepanjang menjayakan v.klip muzik ny... banyak yang kite tempuhi bersama, memang satu kenangan yang sukar untuk dilupakan. huk2.. harapan aku.. kita akan dapat hasilkan produk yang lebih berkualiti pada masa akan datang...

Sebelum 2.... WTF adalah Singkatan kepada We The Future Production... jangan salah faham... hehehe....

Align Center


Nuffnang